slm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. 2004 x trail aracım var. lpg li. otomatik. araç r ve d konumunda iken diyelim ışıklarda titretme yapıyor. p ye ya da n ye aldığımda ise tık yok. bir de rampalarda çekiş çok düşük 60-80 km yi geçmiyor. gaza biraz yüklenince vites küçültüyor devir 5 binlere dayanıyor ama süratte artış yok sabit hızla devam ediyor.ya da çok az bi artış oluyor. rampa bitip de düze gelince araç kendini topluyor. düz yolda da 150 bilemedin en çok 160 km hız yapıyor( ne kadar basarsam basıyım)
sorunlarım bunlar aracımı da çok seviyorum. binmek için aldım alalı daha 5 ay oldu. bu sorunların çözümü için bana yardımcı olabilir misiniz ? teşekkürler...
Araç d konumunda ışıklarda titremesi normal uzun bekleyecekseniz n konumuna alıp aracı rahatlatmanız daha yararlı olur. Hava soguk ve rolanti motor ısınmadığı için düşük ise dediğiniz titreme daha fazla olur bu normaldir.
araç n de iken titreme varsa rölantiyle ilgili sorun vardır ayar yaptırmak gerekir.
Rampalarda çekişi düşük anlattıklarınız aracın yaşı ve km sine göre her x trailde olan bir durum.
En çok 160 km yapıyor demişsiniz. Aracın fabrika verisi zaten son hızı 177km benim aracım dyno da motor %87 çıktı son hız 167 çıktı. Demekki sizin motorunuz biraz daha düşük yüzdelerde sıfır olasa 177 yapacaktı 160 km yapması normal.
Yazdıklarınız sorun değil o yüzden çözüm araç tercihinizi değiştirme olmalıdır. Yerden 21 cm yüksekliği olan bir araç ile 180-190 km hızlara ulaşmayı istemek çok tehlikeli bir durum.[/QUOTE]Sayın hocam aracınız lpg li . Lpg bı araçların sübaplarını eritiyor ve söylediğin sorun oluşuyor . Aracınızda rampada motor ısısında artış yoksa , motorun açılıp sübapların değişimimin gerektiğini düşünüyorum . Eğer hararette artıyorsa radyatöründe değişmesi gerekir.
Bendede 2005 modeşi var yaptırdıklarım bunlar. Saygılar
SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi