hummer artık gerçekten Çin'lilerin oldu...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metehan41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,710

metehan41

only jeep...
Mesajlar
369
Tepkime Puanı
4
Yer
KOCAELİ
Hummer artık Çin'in oldu
10 Ekim 2009 Cumartesi 11:50
İflasın eşiğine gelen ve devletin iflas koruması altına giren GM, Hummer konusunda son noktayı koydu.

Satıldı satılmadı tartışmalarının ardından ABD'nin 101 yıllık otomotiv devi General Motors'un (GM) Hummer araçları nihayet Çin'in oldu.

General Motors daha önce anlaşmaya vardığı Çin'in Sichuan (Siçuan) Tengzhong (Tıncon) Ağır Sanayi makine şirketine GM Hummer'ı sattı.

Çin medyasının haberlerine göre, dün iki taraf anlaştı ve nihai imzayı attı. Böylece Çinli şirket, her türlü arazide kullanılabilen taşıt aracı Hummer'a sahip oldu. Bu, Amerikan otomobil sanayinde Çin Halk Cumhuriyeti'ne satılan ilk şirket oluyor.

Anlaşmaya göre Tengzhong, Hummer araçlarını üretmek için Hummer'ın markası, isim hakkı ve fikri mülkiyet lisans hakkı gibi her türlü hakları satın almış oldu. Çinli şirket, Hummer'ın hisselerinin yüzde 80'ine, Hong Konglu yatırımcı ve aynı zamanda bir yatırım şirketi üzerinden Tengzhong'un hisselerine sahip Suolang Duoji ise yüzde 20'sine sahip oldu.

Satış miktarı henüz açıklanmasa da bu miktarın 150 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Haberlerde, söz konusu anlaşmanın Çin ve ABD hükümetlerince de onaylanması gerektiği ifade edildi.
 

Etiketler

jeep4x4

Kamp II
Mesajlar
317
Tepkime Puanı
0
Ynt: hummer artık gerçekten Çin'lilerin oldu...

bence o kadar para verip bu markayi almakla cin aptallik etmis :eek: zaten adamlar herseyin kopyasini yapiyorlar. o kalitede kendi isimleri olan bir araci imal etseler belki kac liralari ceplerinde kalacak.. bence anlamsiz bir is yapmislar eger dogruysa ???
 


jeep4x4

Kamp II
Mesajlar
317
Tepkime Puanı
0
Ynt: hummer artık gerçekten Çin'lilerin oldu...

belkide dedikodudur, hummer amerikanin onemli bir markasi, ustelik uretiminin sadece %55 i orduya yonelikmis.
 

D-maxxx

Yeni Üye
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Ynt: hummer artık gerçekten Çin'lilerin oldu...

evet satılmıştı arkadaşlar bende bi yerde okumuştum adamlar ihracatın kralı oldular alırlar tabi
 



jeep4x4

Kamp II
Mesajlar
317
Tepkime Puanı
0
Ynt: hummer artık gerçekten Çin'lilerin oldu...

bu amerikaya parayı ver nasayı bile satarlar ;D
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER İÇERİKLER



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
102,655
Mesajlar
1,508,122
Kayıtlı Üye Sayımız
171,166
Kaydolan Son Üyemiz
akbabus

SON KONULAR

BENZER İÇERİKLER



ÖNEMLİ UYARILAR
HAYATİ UYARI: Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.

SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

GEZENBİLİR SUNUCULARI: Yüksek Teknoloji ve Güvenlik Sistemleriyle Donatılmış, Merkezi Ankara'da Bulunan, YS-308 Yer Sağlayıcı Belge Numaralı ve %100 Yerli Sermayeli VERİTEKNİK Şirketi Tarafından Barındırılmaktadır.

Copyright © 1999 - 2022 Gezenbilir
DMCA.com Protection Status
Üst