Gaga Gölü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,236

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
48
Yer
İstanbul / Maltepe
Gaga Gölü, Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Fatsa-Aybastı karayolunun 8. kilometresinde bulunan Karadeniz Bölgesi'ndeki birkaç doğal gölden biridir.

Gaga2.jpg


Meşebükü Yassıtaş köyleri sınırında bulunan ve kapladığı alana göre oldukça derin olmasıyla ünlü olan gölde birkaç adımda 4,5 metre derinliğine inilebilmektedir. Ortasında küçük bir ada bulunmakta ve bu adaya eski bir yapının kalıntılarının varlığı ile bağlantı kurulmaktadır.

Gagagolu1.jpg


Aslında birkaç küçük gölden oluşan bu göllerin diğerleri sivrisinekle mücadele ve tarım alanı açmak maksadıyla kurutulmuştur. Göle akan akarsu olmamakla beraber küçük bir kanal ile Bolaman Irmağı'na bir çıkarı olan gölde kerevit, sazan ve yerel balıklar bulunmaktadır.
 

Etiketler

eee52

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Yer
izmir
Ynt: Gaga Gölü

burası için söylenen bir çok gizemli seyler var,,,hepsi bir şehir efsanesimi?
 


eee52

Yeni Üye
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Yer
izmir
Ynt: Gaga Gölü

Çocuklugumuzdan beri bir efsanedir orasıı,hani çok derin oldugunu kimsenin diplere kadar dalamadıgı,ortasında yani derinliklerinde gizemli şeyler falan filan gibi...
 

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
48
Yer
İstanbul / Maltepe
Ynt: Gaga Gölü

AYDURAN' Alıntı:
Meşebükü Yassıtaş köyleri sınırında bulunan ve kapladığı alana göre oldukça derin olmasıyla ünlü olan gölde birkaç adımda 4,5 metre derinliğine inilebilmektedir. Ortasında küçük bir ada bulunmakta ve bu adaya eski bir yapının kalıntılarının varlığı ile bağlantı kurulmaktadır.
 



geldiler21

Yeni Üye
Mesajlar
16
Tepkime Puanı
0
Yer
fatsa
Ynt: Gaga Gölü

mrb bu görünen gölün arkatarafında bu göle bağlı olan ikinci bir göl var
herhangibi bir dere ırmak bağlantısı olmadığı halde gu gölün su derinliği belli dönemlerde artmakta ve arkadaki diğer göl seviyeyi korumakta
çoçukluğmuzdan beridir bir çok efsane anlatılmakta olan bu gölün içinde altın kupbeli bir kilise olduğu söylenmekte göl dibinin balçık çamur olduğu için dalgıçların çesaret edemedikleri için giremedikleri biryer yanılmıyorsam 92 yılında bir araç uçmuştu ve halen içerisinde..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

BENZER İÇERİKLER



GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
102,657
Mesajlar
1,508,145
Kayıtlı Üye Sayımız
171,169
Kaydolan Son Üyemiz
ilker eroğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

BENZER İÇERİKLER



ÖNEMLİ UYARILAR
HAYATİ UYARI: Forumlarda yer alan tüm konular sadece referans amaçlıdır ve içeriklerinde hayati risk taşıyan tehlikeli spor ve benzeri özel uğraşılar olabilir. Lütfen forumlarda okumuş olduğunuz spor veya özel uğraşıların uzmanlarından yardım almadan kendi başınıza denemeye çalışmayın. Aksi halde meydana gelebilecek aksiliklerden dolayı gerek forum yöneticileri, gerekse içerik yazarları hiçbir sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.

TELİF UYARISI: Forumlarda yayınlanan yazılı ve görsel materyallerin tüm hakları ve sorumluluğu yazarlarına aittir. Bu materyalleri izinsiz kopyalamak ve kullanmak 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur.

SORUMLULUK REDDİ: Forumlarda yer alan, kullanıcıların oluşturduğu tüm yazılı ve görsel içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriklerin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından Gezenbilir ve forum yönetimi hiçbir şekilde sorumlu değildir. Sorularınız için içeriği oluşturan üye ile irtibata geçebilir veya iletişim formumuzu kullanarak yönetime bildirebilirsiniz.

GEZENBİLİR SUNUCULARI: Yüksek Teknoloji ve Güvenlik Sistemleriyle Donatılmış, Merkezi Ankara'da Bulunan, YS-308 Yer Sağlayıcı Belge Numaralı ve %100 Yerli Sermayeli VERİTEKNİK Şirketi Tarafından Barındırılmaktadır.

Copyright © 1999 - 2022 Gezenbilir
DMCA.com Protection Status
Üst